На першому поверсі будівлі облдержадміністрації досі перебувають представники Народної самооборони та координаційного центру Автомайдану, працює медичний пункт та їдальня. На п’ятому поверсі (територія обласної ради) — хлопці з «Правого сектора», які, організувавши групу оперативного реагування, облаштували там своєрідний штаб. Досі залишається опечатаною будівля обласної прокуратури, з якої було винесено та спалено всі документи. Відомство не працює.

Щодо правопорядку та громадського спокою, то від 21 лютого задля недопущення випадків мародерства та розгулу злочинності у місті місцеві майданівці та міліціонери здійснюють спільні нічні патрулювання і в Івано-Франківську, і в районах області.

На суботній прес-конференції начальник управління внутрішніх справ області Василь Фелик (на знімку) повідомив, що «головним завданням міліції сьогодні є стабілізація ситуації в області і повернення довіри громади до її діяльності, а тому контроль людей за діями правоохоронців буде як ніколи доречним».

Окрім цього легалізують діяльність усіх блокпостів, які громадські активісти організували на в’їздах до обласного центру. Поруч з ними буде виставлено стаціонарні пости ДАІ.

 

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.