У Харкові, де проходили збори представників місцевого самоврядування південно-східних областей України, не була присутня делегація Одеської області — жоден депутат обласної, міських, районних і селищних рад не поїхав до першої столиці країни. Голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Скорик звернувся до жителів Одеської області: «У цей складний час дуже важливо зберігати спокій. Потрібно зробити все від нас залежне, щоб Одеса залишилася мирним містом. Як керівник області заявляю: я діятиму й дію в рамках українського законодавства. Закликаю і прихильників, і супротивників влади також діяти в рамках закону. Я перебуваю на робочому місці. У Харкові немає ніяких представників від Одеської області. Ситуація в області загалом спокійна й під контролем. Працюють усі органі місцевої виконавчої влади».
Батальйон міліції «Беркут» повернувся в місце постійної дислокації і займається згідно з розпорядком дня. Підрозділи внутрішніх військ, що брали участь у подіях у Києві, також повернулися в казарми й займаються згідно з планами бойової підготовки. 
Цими днями правоохоронні органі Одеської області взяли під посилену охорону стратегічні об’єкти державного значення, розміщені на території регіону. Йдеться про Одеський припортовий завод, державні підприємства — Одеський морський торговельний порт, порти Южний, Іллічівський, Ізмаїльський, Ренійський, нафтотермінал Одеса—Броди, Одеський нафтопереробний завод, газокомпресорну станцію «Тарутине», через яку здійснюється перекачування газу в держави Південної Європи, аміакопровод Тольятті—Горлівка—Одеса. 
Посилено охорону державного — сухопутного, морського, річкового — кордону України. Автомобільні, залізничні, повітряні й сухопутні переходи через державний кордон узято під посилений контроль Південним напрямком Державної прикордонної служби України.
Цими днями аграрії Одеської області завершують підготовку до початку весняних польових робіт — очікується, що вони, залежно від погоди, можуть розгорнутися в першій декаді березня.
 
Одеська область.