Агровиробники Запоріжжя задоволені й станом посівів, й останніми примхами природи. Адже над степом пролилися чергові дощі, і лише в південних районах немає гарантій, що накопиченої вологи вистачить для гарного врожаю.


Нагадаємо, що восени в області під озимі зернові відвели 665,8 тис. га. Пшениця повернула собі звання «цариці» тутешніх полів, адже її посіви становлять 620,7 тис. га. Практично всі вони вдало перезимували і перебувають у доброму та задовільному стані.


Станом на 24 травня вже повністю посіяно ранні ярові зернові та зернобобові культури на площах у 183 тис. га. Тим часом, за прогнозами, соняшник, сівба якого ще триває, цьогоріч має поступитися пшениці — його збираються посіяти на 504 тис. га. Втім, не факт, що так і буде, адже ця ліквідна культура зазвичай істотно перевершує плани. Найшвидше, так буде і цієї кампанії — адже соняшником уже засіяно 498 тис. га. На тлі 500 га гречки, 2,6 тис. га проса та навіть 38 тис. га кукурудзи показники жовтоголового короля запорізького степу просто вражають.


Запорізька область.