16 студентів з України та Молдови цього року отримали стипендію SEED Grant на навчання у вузах Сполучених Штатів Америки. Днями в Американському домі за участі посла США в Україні Марі Йованович відбулася урочиста церемонія вручення стипендій.

На знімку: посол США в Україні Марі Йованович вручає SEED Grant Андрію Каменецькому.

«Ця програма відкриває двері кращих американських університетів для талановитих українських студентів. Усі ви, повернувшись в Україну з новим досвідом, зможете стати новаторами, підприємцями, економістами. Ви будуватимете економіку та посилюватимете правову систему», — звернулася посол Йованович до стипендіатів.
Створений американським урядом та фінансований Агентством США з міжнародного розвитку (USAІD) фонд Western NІS Enterprіse вже третій рік виступає донором програми SEED Grant. У її рамках студенти одержують гранти на навчання у Сполучених Штатах за надзвичайно престижними напрямами —MBA (магістр ділового адміністрування), MPA (магістр державного управління) та LLM (магістр права). Це вже третій набір у рамках SEED Grant. У 2015—2016 навчальному році за кошти програми навчалися п’ятеро українців, у 2016—2017-му їх уже було 13, а цьогоріч кількість учасників зросла до 16. У фонді звітують, що на наступний навчальний рік на SEED Grant виділено понад мільйон доларів.
Обов’язкова умова стипендії — повернення на батьківщину після завершення програми, підкреслила головний виконавчий директор фонду Western NІS Enterprіse Ярослава Джонсон. Інакше стипендіата змусять повернути витрачені на нього гроші. Випускники SEED Grant, які виступали перед новачками, запевнили, що проблем із праце-
влаштуванням із отриманими у Штатах дипломами в них немає. Більшість повернулися в Україну з уже підписаними трудовими угодами з великими державними корпораціями або ж із іноземними компаніями, які в нас працюють.
 

Фото автора.