На Запоріжжі все спокійно, якщо не зважати на вже не першу і, вочевидь, добре організовану спробу обвалити нашу банківську систему. Ще можна було помітити пусті полиці в хлібних відділах супермаркетів, але це вже наслідки ментальної пам’яті українців, які, коли що, відразу запасаються хлібом, сіллю та сірниками.
Усе інше працювало у звичному режимі. Трудився і Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя, який вліпив головному редактору популярної газети «Субота-плюс» і активісту місцевого «Євромайдану» Богдану Василенку місяць примусових робіт і нарахування штрафу у 20 відсотків від заробітньої плати за організацію мітингів 15 та 18 лютого. Аргументів захисту суд, знову ж таки, як вважають колеги журналіста, не почув.
Про всяк випадок повністю заварили металом вікна першого поверху в Жовтневому райвідділі МВС Запоріжжя.
Тим часом, хоча вечірній мітинг пам’яті жертв київського майдану зібрав на площі О. Поляка лише півтори тисячі осіб, терези настроїв і в місті, і в області почали коливатися в бік симпатії до майданівців. Зокрема, акції протесту відбулися в Мелітополі. А в Бердянську приблизно 20 активістів пікетували КПП місцевого батальйону внутрішніх військ під гаслами «Поверніть наш батальйон додому» (із Києва, звісно).
І ще: у Запоріжжі помітили, що всі мажоритарники від області (дев’ять представників Партії регіонів), а також Олександр Зубчевський (КПУ) проігнорували у четвер вечірнє засідання Верховної Ради. Однак депутати повідомили, що візьмуть участь у засіданні парламенту в п’ятницю.
«Ситуація зайшла у безвихідь. Я думаю, що хтось повинен поступитися, — сказав депутат Сергій Кальцев. — Найближчим часом відбудеться рада фракції або політрада партії, де ми повинні прийняти погоджене, консолідоване рішення. Можливо, таким рішенням має стати перезавантаження усіх гілок влади. Але це потрібно зробити цивілізованим шляхом, не можна залишити країну без робочих державних органів. Упевнений, що, передусім, за участю Верховної Ради необхідно сформувати новий уряд. Коаліційний уряд, з участю всіх парламентських фракцій».
Запоріжжя.