Податківці вирішили посилити відповідальність за порушення режиму тимчасового ввезення авто на іноземних номерах й уже розробили відповідний законопроект, що має внести зміни до Митного кодексу України. 


За словами заступника директора департаменту організації протидії митним правопорушенням Державної фіскальної служби (ДФС) Олексія Сівіріна, документ, зокрема, пропонує штрафувати українських водіїв авто на іноземних номерах, які порушили митні правила, на суму до 100 відсотків від вартості машини, а також передбачити можливість її конфіскації, якщо максимальний строк перебування машини на території України перевищено на 20 днів. Проект від ДФС вже погоджений з Мінфіном і Мінекономрозвитку, залишилося отримати згоду Державної регуляторної служби, щоб вносити проект закону на схвалення Кабміну, повідомляє Укрінформ.


У ДФС нагадують, що нині ст. 470 Митного кодексу України встановлює штраф у розмірі від 170 грн. до 8,5 тисячі грн. за перевищення встановленого терміну транзитного переміщення автомобіля залежно від тривалості терміну перевищення, а ст. 481 — штраф у розмірі від 850 до 17 тис. грн. за порушення терміну тимчасового ввезення автомобіля. Загалом в Україні кількість автівок на іноземній реєстрації за офіційними даними сьогодні оцінюють у 600 тисяч. Неофіційно говорять про півтора-два мільйони.


Вл. інф.