«Я, як Генеральний прокурор України, звертаюся до вас у зв’язку з тими подіями, що зараз відбуваються. Масові заворушення, застосування мітингувальниками вогнепальної зброї, вандалізм і підпали — це реалії київських вулиць. Радикально налаштовані угруповання захоплюють органи державної влади, розбивають приватні офіси, магазини та аптеки, нищать автотранспорт. У житлові будинки летить каміння, запальні суміші, протестувальниками застосовується травматична і вогнепальна зброя.

Сьогодні ми в черговий раз переконалися, що в мирному врегулюванні ситуації в країні зацікавлена виключно влада. У цій ситуації лідери опозиції повинні взяти на себе відповідальність за все, що сьогодні відбувається на вулицях Києва. Саме вони впродовж двох днів анонсували ходу, яка переросла у збройне протистояння. Я, як Генеральний прокурор, можу констатувати: перемир’я порушено. Заради досягнення своїх політичних інтересів знехтувано всіма досягнутими домовленостями і поставлено під загрозу життя та спокій мільйонів киян. За оперативною інформацією, в сутичках уже постраждало близько 100 осіб.

За кожного постраждалого, за кожне спалене авто і розбите вікно організатори масових заворушень понесуть відповідальність. Генеральна прокуратура вимагатиме найсуворішого покарання як для тих, хто підбурював людей на сьогоднішню акцію, так і для тих, хто організовував та керував ними. Ніхто не уникне відповідальності за сьогоднішні події».

За інформацією офіційного сайту Генеральної прокуратури України.