Останню добу (станом на ранок 03.10) бойовики 17 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, ввечері окупанти понад три години з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по південно-східних околицях Авдіївки, а з озброєння БМП двічі обстрілювали укріплення біля Зайцевого. Крім того, вночі під вогнем опинилися укріплення в Майорську і Невельському.
На луганському напрямку терористи застосовували гранатомети і стрілецьку зброю на підступах до селища Донець. А неподалік Кримського зафіксовано роботу 82 мм міномета. На маріупольському напрямку зберігалася тиша.
«Протягом останніх двох діб під масовані обстріли НЗФ 
ОРДО й ОРЛО потрапили підрозділи ЗС України. Так, ввечері 2 жовтня та зранку наступного дня під час обстрілу наших позицій на донецькому напрямку в районі населеного пункту Авдіївка з напрямку населених пунктів Яковлівка та Ясинувата НЗФ ОРДО неодноразово застосовували станкові, автоматичні, підствольні та ручні гранатомети, а також великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також протягом двох діб на луганському напрямку НЗФ ОРЛО застосовували проти підрозділів ЗС України заборонене Мінськими домовленостями озброєння — міномети калібру 82 мм. Унаслідок обстрілів втрат серед особового складу підрозділів ЗС України немає», — повідомили в прес-службі Міноборони.
Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація загострюється, обстріли не стихають. Орки днями провели ротацію. Місцевих сепарів уже немає. Наш сектор заполонили кадрові військові та найманці РФ. Підтверджують це й місцеві жителі. Змінилася тактика їхнього бою, в лоб вони не лізуть. Стріляють досить влучно. Останнім часом використовують розривні або запалювальні кулі. Складна ситуація й поблизу Авдіївки. Там окупанти гатять ще й із танків».
За даними координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, на Донбасі бойовики намагалися захопити українські позиції біля селища Жованка. «У районі Жованки (входить до адмінскладу Зайцевого під окупованою Горлівкою) відбулося бойове зіткнення між двома невеликими піхотними групами окупантів і бойовою охороною нашого підрозділу, що обороняється на південній та східній околиці селища», — повідомив він. Потай вийти на запланований рубіж окупантам не вдалося через пильність бойової охорони підрозділу ЗСУ.