Дисциплінарний комітет ФІФА не дозволив головному тренеру національної збірної Туреччини з футболу Мірчі Луческу керувати з лави запасних діями команди під час гри з Ісландією, яка відбудеться 6 жовтня в Ескішехирі.
Відомого наставника покарано ФІФА за те, що після матчу зі збірною України той ганявся зі смартфоном полем за суддями і намагався показати їм запис ситуацій, коли наші футболісти забивали голи у ворота збірної Туреччини. Він намагався довести, що арбітри допустилися фатальних помилок і засудили його команду. Про це переслідування суддів було зазначено ними в протоколі матчу, відправленому до Міжнародної федерації футболу. Дисциплінарний комітет ФІФА не закрив очі на дії Луческу і відсторонив його на один матч. Покарання спіткало румунського фахівця перед найважливішою для турецької збірної грою з командою, яка є основним кандидатом на вихід зі складної групи і поїздку на чемпіонат світу 2018 року.
Нині національна збірна Туреччини проводить передматчевий тренувальний збір на своїй базі в Антальї. І у Луческу в четвер буде остання можливість налаштувати команду на відповідальний матч та особисто роз’яснити, як треба діяти на полі проти небезпечного суперника. 6 жовтня керувати грою команди він зможе телефоном лише через своїх помічників.

Олександр БІЛИК.