На порядку денному країни є речі важливі, а є стратегічні. У цьому впевнений Голова Верховної Ради Андрій Парубій. «На моє глибоке переконання, до таких стратегічних питань належить членство України в
НАТО», — підкреслив він.


Надзвичайно важливо, за його словами, що Парламентська асамблея НАТО розглянула і підтримала пропозицію, яку наприкінці травня цього року він висловив під час Парламентської асамблеї НАТО у Тбілісі: провести пленарну сесію Парламентської асамблеї Північноатлантичного альянсу в Києві.

Голова Верховної Ради зазначив, що після того, як восьмого червня цього року Верховна Рада України ухвалила рішення, що членство України в НАТО є пріоритетом зовнішньої політики, «ми чекали на сигнал у відповідь».


За його словами, рішення Постійного комітету ПА НАТО про проведення весняної сесії ПА НАТО в Києві 2020 року — «це гідна відповідь і важливий символічний сигнал від наших союзників з Організації Північноатлантичного договору».


Голова парламенту подякував «великому другу України» Президенту Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, а також українській парламентській делегації в ПА НАТО «за проведену титанічну роботу для нашого спільного успіху у справі євроатлантичної безпекової інтеграції».

Прес-служба апарату Верховної Ради України.