Згідно з офіційною статистикою в Україні оформлено лише 192 аграрні розписки, але об’єм залученого фінансування завдяки цим розпискам перевищив мільярд гривень. Не було жодного факту щодо невиконання зобов’язань. Про це йшлося під час круглого столу за участю місцевих чиновників, фермерів та управлінців на Чернігівщині. Проект запровадження аграрних розписок підтримується Міністерством аграрної політики та продовольства, а фінансується Міжнародною фінансовою корпорацією за участю Швейцарії. Поки що аграрні розписки як пілотний проект реалізуються в Полтавській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Харківській, Тернопільській, Миколаївській та Сумській областях. До початку весни цей механізм діятиме по всій Україні.
Як розповіли спеціалісти на засіданні круглого столу, суть аграрних розписок полягає у кредитуванні агровиробника під заставу майбутнього врожаю.
Як зазначила в. о. першого заступника голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко, область є першою за обсягами залучених іноземних інвестицій, але розвиток аграрного сектору краю потребує більших капіталовкладень: «Нам є чим пишатися, область має великий потенціал, проте для розвитку виробництва існує потреба в фінансових ресурсах».