Видання «Новое время» у номері за 5 квітня 2018 року опублікувало статтю під назвою «Служили два товарища», у якій представили заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та голову парламентського Комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського як організаторів нібито злочинної корупційної схеми щодо поставки на озброєння Збройних Сил України бойових машин піхоти БМП-1 з Чехії та Польщі.
Таку публікацію й у ДК «Укроборонпром», й у профільному комітеті вважають інформаційною диверсією. Зокрема, Сергій Пашинський висловив свою позицію на сайті Цензор.НЕТ: «Чотири роки Україна вела перемовини різними каналами щодо закупівлі озброєння у країн НАТО. І Російська Федерація неодноразово здійснювала спроби зірвати постачання озброєння в Україну... До 2017 року жодних поставок бойової техніки й озброєння з Європи та НАТО не відбувалось. Але у 2017 році «Укроборонпрому» під керівництвом чинного голови Павла Букіна вдалося нарешті прорвати блокаду. «Укроборонпром» уклав угоду з польським підприємством «Вторпласт», яке за згоди уряду Польщі переобладнало та модернізувало закуплені у Чехії БМП-1 та продало Україні. Важко переоцінити значення цього кроку. Це справжній прорив у військово-технічному співробітництві України та НАТО».
Він повідомив, що на польському підприємстві «Вторпласт» проведено за найвищими стандартами якості капітальний ремонт та модернізацію 40 БМП-1, половина з яких вже надійшли на озброєння 14-ї механізованої бригади. За словами народного обранця, ціна такої модернізованої одиниці техніки за офіційним прямим контрактом між «Вторпластом» та «Укроборонпромом» становить 170 тисяч доларів. «За цією угодою наші партнери в НАТО мають повну інформацію, і ми її не приховуємо, тому що будуємо стратегічні довгострокові відносини», — зазначив Пашинський та пообіцяв на засіданні Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони представити відповіді щодо тем, про які йдеться у скандальному матеріалі.
«Як голова комітету з оборони, звернусь по підтримку комітету, щоб спрямувати запит до Національного антикорупційного бюро України з вимогою відкрити кримінальне провадження та провести розслідування інформації, вказаної в статті «Нового времени», та публічно оголосити висновки щодо контракту на поставки БМП та усіх інших фактів», — повідомив Сергій Пашинський.