Третій благодійний бал під патронатом Геннадія Москаля відбувся в атріумі історичної споруди Закарпатської облради і облдержадміністрації. На культурно-мистецьку акцію з метою збору коштів на підтримку Вільшанського дитячого будинку-інтернату запросили керівників дипломатичних відомств Словаччини і Угорщини, представників влади та політикуму, бізнесменів і меценатів, культурну інтелігенцію. Нинішній бал, поінформували з прес-служби ОДА, приурочили до Міжнародного дня захисту дітей.

Під час проведення благодійного балу.

За словами очільника області, цією акцією намагалися привернути увагу суспільства до проблем тих, кого обійшла доля, хто потребує допомоги. Адже Закарпаття завжди славилося європейськими традиціями благодійності, милосердя, готовності прийти на допомогу ближньому. І піднявши келих шампанського за мир, щасливе дитинство та благополуччя країни, Геннадій Москаль закликав активно долучатися до аукціону...
Мистецьке наповнення вечора забезпечили провідні колективи та діячі культури: симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії та її соліст, заслужений артист України Олександр Садварій, біг-бенд Ужгородського музичного коледжу, хореографічна група заслуженого академічного Закарпатського народного хору, а також клуб спортивного танцю «Грація». Доповнили дійство показом дизайнерського вбрання від Оксани Василян.
Скриньку доброчинних пожертв охочі традиційно змогли поповнити завдяки тематичній фотозоні. Іншою формою внесків, як і в попередні роки, став продаж на благодійному аукціоні художніх витворів вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату. Десять лотів для торгів 2018-го надали й учні Ужгородської дитячої школи мистецтв. Загалом під час доброчинного заходу вдалося зібрати понад 177 тисяч гривень — це значно більше, ніж у попередні два роки. Благодійні внески керівництво дитячого будинку-інтернату планує витратити на доповнення спортивного обладнання, а також оновлення аудіооснащення закладу.
До речі, у Вільшанському будинку-інтернаті на повному державному утриманні перебуває 175 осіб із особливими потребами. Із них 48 — віком від 4 до 18 років...

Фото надано прес-службою ОДА.
Підготували
власний кореспондент «Голосу України» Василь НИТКА
і журналіст Василь ПИЛИПЧИНЕЦЬ.