У Миколаєві відкрилась виставка-форум енергоефективного обладнання та альтернативної енергетики «PRO ефективність 2.0». Цього року формат заходу став ширшим: участь у ньому взяли 36 компаній з усієї України. Протягом трьох днів їхні представники розповідатимуть миколаївцям та гостям міста, як ефективно впровадити енергозбереження в будівництві, представлять основні тенденції та напрями цієї галузі. Під час виставки відвідувачі можуть не тільки наочно побачити, поспілкуватися з виробником, отримати відповіді на всі питання, а й придбати енергозберігаюче обладнання.

Звертаючись до присутніх, міський голова Олександр Сєнкевич наголосив на важливості впровадження політики енергозбереження, зазначивши, що міська влада зацікавлена створювати конкурентноспорможний ринок у цій сфері і залучати таким чином інвестиції у відновлювану енергетику.
— Приємно, що Миколаїв долучається до світової спільноти, яка заощаджує значні кошти завдяки енергомодернізації і скеровує їх на реалізацію важливих проектів для міста. Сьогодні на виставку завітали багато представників ОСББ, керівників освітніх та лікувальних закладів. Хочу зазначити, що лише спільними зусиллями ми зробимо наше місто кращим та комфортнішим, — наголосив Олександр Сєнкевич.
Радник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Олексій Корчміт зазначив, що Миколаїв посідає перші місця з видачі «теплих кредитів».
Паралельно з виставкою відбуватиметься форумна частина, взявши участь в якій можна отримати актуальну інформацію щодо досвіду інших міст у енергозбереженні та економії витрат.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото із сайту міської ради.

Миколаївська область.