Поблизу райцентру Миколаїв Львівської області активісти протестували проти вивезення сміття на міський полігон. Щоб привернути увагу до проблеми, вони перекрили міжнародну трасу Київ — Чоп.
Як розповів депутат Миколаївської райради Михайло Галущак, основні вимоги такі: розірвати угоду з компанією «Екотех», яка щодня вивозить сотні тонн львівського сміття і закопує у місцевому піщаному кар’єрі; створити комісію для розслідування порушень екологічного законодавства на Миколаївському звалищі.
Жителі міста кажуть, що рівень нітратів у їхніх колодязях у 5—7 разів перевищує норму. 
Проблема виникла після того, як до Миколаєва почали звозити львівське сміття. Народний депутат України від цього краю Тарас Батенко переконаний, що лише громада має вирішувати, чи приймати відходи зі Львова, і це рішення має бути погоджене з органами місцевого самоврядування. Головне, у рішенні повинно бути вказано, скільки тонн на добу може приймати місцеве звалище. Сесією Миколаївської міськради було ухвалено рішення про 40 тонн на добу, а завозять 120!
«Маю безліч запитань до компанії, яка нині обслуговує сміттєзвалище. Чи можна назвати рекультивацією лише пересипання відходів землею? А де відстійники для інфільтратів, карти для захоронення сміття? Хочу звернутися до керівництва Львівської області, яке не повинно тиснути на керівників району та міста Миколаєва, щоб вирішити питання вивезення ТПВ зі Львова», — наголосив Тарас Батенко.
Народний депутат України також нагадав, що борг Львівської ОДА перед Миколаєвом за вивезення сміття у 2018 році становить понад 8 млн грн. Ці кошти мали піти на розвиток інфраструктури.