Майже 18 мільйонів гривень заборгували підприємства своїм працівникам на Вінниччині. Сума невиплачених коштів тільки з 1 травня по 1 червня збільшилася на 421 тисячу гривень. Переважно на підприємствах, які працюють, де загалом не повернули працівникам 6,4 мільйона гривень.
Найбільшу суму боргів мають підприємства-банкрути — 10,4 мільйона гривень. Такі цифри наводили на засіданні регіонального штабу з ліквідації заборгованості з виплати зарплати, створеному при Головному управлінні юстиції в області.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко назвав нонсенсом заборгованість на комунальних підприємствах. «Нині, в умовах децентралізації, 700 мільйонів гривень лежать на депозитах місцевих рад, а людям боргують зарплату», — каже Андрій Гижко. Посадовець нагадав, що згідно з чинним законодавством, право нарахування штрафних санкцій надано також об’єднаним територіальним громадам.  Те само стосується міст обласного значення. Для цього вводиться посада інспектора з оплати праці.
— У нас створено 35 ОТГ, є шість міст обласного значення, — уточнив посадовець. — Тобто можемо мати ще 41 інспектора з правом прийти на підприємство-боржник, провести облік, а тоді запустити процес погашення боргів працівникам за рахунок наявної продукції чи майна. Передусім це треба зробити на економічно активних підприємствах.
Протягом червня працівники обласного управління Пенсійного фонду побували у районах, де разом з представниками Державної фіскальної служби у присутності керівників районних державних адміністрацій заслухали інформацію керівників колективів-боржників. «Завдяки такій роботі вдалося повернути працівникам 1 мільйон 689 тисяч гривень, — повідомила заступник керівника обласного управління Пенсійного фонду Марина Єрошенко. — І це протягом місяця». Наведену цифру вона порівняла з сумою коштів, яку стягнула виконавча служба, — 465 тисяч гривень. За весь перший квартал нинішнього року.