Міська влада Кам’янського отримала техніко-економічне обґрунтування переведення правого берега міста на електрообігрів. ТЕО виготовив на замовлення міськради Харківський проектний інститут. Фахівці ДТЕК «Дніпровські електромережі» надали проектантам усю необхідну інформацію для підготовки техзавдання й безпосередньо ТЕО. Згідно з висновком експертів інституту, повноцінна реалізація проекту в Кам’янському займе чотири роки й потребуватиме фінансування в розмірі 4,5 мільярда гривень. Про це повідомив прес-центр ДТЕК.
«Щоб забезпечити прогнозовані електронавантаження, які збільшаться вдвічі при переведенні правобережної частини міста на електрообігрів, необхідно буде створювати нову мережу замість нинішньої, — зазначено в повідомленні. — Будівлі нинішніх підстанцій необхідно буде наповнювати абсолютно новим обладнанням, а всі кабельні й повітряні електромережі міста прокладати з нуля, демонтуючи старі».
Як уже повідомлялося, 25 червня в Києві у Кабінеті Міністрів відбулася нарада на чолі з віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном, присвячена децентралізації опалення міста Кам’янського. Представники ДТЕК «Дніпровські електромережі», міської влади, Мінрегіонбуду, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля та НКРЕКП розробили дорожню карту реалізації проекту. Наприкінці липня заплановано другу зустріч з чиновниками з більш предметним обговоренням проекту на підставі розробленого ТЕО.

Дніпро.