Розпочато серійне виробництво боєприпасів, які відповідають стандартам НАТО

КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс», що входить до складу ДК «Укроборонпром», спільно з ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», розпочали серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомета — ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО. Про це повідомляє defence-ua.com.

«Уперше в Україні, у співпраці із «Заводом «Кузня на Рибальському», було освоєно та розпочато серійне виробництво 40-мм боєприпасів для автоматичного гранатомета. Зараз «Імпульс» працює над тим, щоб збільшити об’єми виробництва цих боєприпасів шляхом механізації виробництва та запровадження нових інструментів. При цьому здебільшого складання таких боєприпасів — це ручна робота», — заявив директор підприємства Євген Чернов.
Окрім того, КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс», спільно з ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», освоює виробництво ВОГ-25В, які призначені для стрільби з підствольних гранатометів для автоматів, що перебувають на озброєнні силових структур України.
Шосткинський «Імпульс» є одним з небагатьох у всьому світі, яке у замкнутому циклі виготовляє детонатори, капсулі та інші елементи для різних видів боєприпасів, від звичайних патронів до далекобійних ракет типу «земля-земля». Саме це підприємство є однією з головних складових у програмі створення повного циклу українського виробництва боєприпасів різних видів. Окрім того, тільки на «Імпульсі» в Україні виробляються засоби ініціювання вибухових речовин для проведення підривних робіт у гірничодобувній промисловості, без яких неможливо уявити сучасне видобування корисних копалин.

Результат кооперації — нова зброя для «Козака»

На Гончарівському військовому полігоні відбулася демонстрація нового бойового модуля, встановленого на колісну броньовану машину «Козак-2М». Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук військовий експерт Сергій Згурець.
За його словами, це тристоронній проект, у якому беруть участь турецька компанія Aselsan, державне Київське конструкторське бюро «Луч», а також приватне підприємство НВО «Практика». Представлений модуль, авторства компанії Aselsan, може оснащуватися різними типами кулеметів, але головна його ударна сила — це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» у виконанні зі збільшеною кількістю ракет.

Підвищують живучість арсеналів

У ЗСУ триває облаштування арсеналів, баз та складів. Левову частку із 500 млн грн, передбачених на фінансування цих заходів, спрямують на будівництво нових об’єктів.
В одній з військових частин уже розпочато будівництво 15 обсипних залізобетонних сховищ для зберігання боєприпасів. Також ведуться роботи з реконструкції технічних територій на трьох арсеналах озброєння ЗСУ. Всього заплановано звести 136 таких залізобетонних сховищ. Також з початку року тривають роботи з влаштування на охоронних периметрах складів огорожі нового типу, їх обладнують технічними засобами та системами відеоспостереження. У військові частини продовжує планово надходити пожежна техніка... Зазначені заходи повинні підвищити диверсійну стійкість арсеналів, баз, складів та попередити виникнення надзвичайних ситуацій на потенційно небезпечних військових об’єктах.

Підготувала Ольга ВАУЛІНА.