Перша черга одного з найбільших у регіоні підприємств — заводу холодильного обладнання — розпочала роботу в тестовому режимі.
Споруджують підприємство у Вінницькому індустріальному парку. Його урочисте відкриття заплановано на 7 вересня, коли в місті розпочне роботу VI міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина — бізнес у центрі України», участь у якому має взяти Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Серед запрошених вітчизняних та зарубіжних інвесторів — Ігор Гуменний, президент компанії UBC-Group, що інвестує будівництво заводу холодильного обладнання. У цехах першої черги виробництва створено 750 робочих місць. У наступному році заплановано початок спорудження ще одного підприємства — заводу з виробництва спортивного спорядження для зимових видів спорту.
«Місто має високий рейтинг інвестиційної привабливості, — каже директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради Віталій Погосян. — Збережено позитивні тенденції в розвитку промисловості та соціальної сфери. На промислових підприємствах (без урахування малого бізнесу) з початку року збільшено кількість працівників — на 6,3 відсотка, загалом зайнято 100,8 тисячі осіб. Середня зарплата в обласному центрі 7,3 тисячі гривень. Порівняно з першим півріччям 2017-го зросла на 26,4 відсотка, з початку нинішнього року — на десять відсотків».