У Комітетах Верховної Ради

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко провела низку міжнародних зустрічей. Так, народний депутат зустрілась із представником Держдепартаменту США з питань енергетичних ресурсів Бенджаміном Шміттом. Участь у бесіді брав також секретар Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак.

Сторони обговорили питання енергетичної незалежності України, пріоритети реформування енергетичного сектору та необхідності об’єднання зусиль для недопущення реалізації проекту «Північний потік-2».

Як повідомили у комітеті, зустріч відбулася у розвиток діалогу під час нещодавнього візиту до Києва заступника Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіса Феннона.

Окрему увагу було приділено питанню поліпшення інвестиційного клімату, а також подоланню корупції в енергетичній сфері.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко зустрілася також із міністром з питань охорони навколишнього середовища, міністром у справах Єрусалима та спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним.

Сторони обмінялися думками з широкого кола питань порядку денного двосторонніх відносин. Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко відзначила високий рівень розвитку україно-ізраїльського міжпарламентського діалогу і дружніх та партнерських відносин між нашими країнами. Було обговорено й перспективи підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем до кінця цього року.

Під час бесіди сторони порушили питання проведення заходів щодо вшанування 85-х роковин Голодомору. Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко поінформувала ізраїльську сторону про поточну ситуацію на сході України та порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях.

Новій системі підтримки відновлюваної енергетики — бути

У Комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбудеться обговорення ключових положень нової системи підтримки відновлюваної енергетики. Відповідні заходи планується провести на початку нової сесії — протягом вересня цього року.

Відповідне рішення ухвалено на виконання доручення першого заступника голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександра Домбровського щодо опрацювання законопроектів стосовно запровадження нової системи підтримки відновлюваної енергетики (реєстр. №№ 8449, 8449-1, 8449-2, 8449-3, 8449-4, 8449-5, 8449-6, 8449-7).

Водночас комітет пропонує координаторам напрямів до третього вересня 2018 року провести попереднє обговорення та напрацювати ключові пропозиції щодо відповідних положень нової системи підтримки відновлюваної енергетики для їх розгляду та обговорення на засіданнях робочих груп у Комітеті з питань ПЕК у вересні 2018 року.