Асоціація народних депутатів України з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть 2.08.18 року народного депутата першого скликання 
ГАЙОВОГО Володимира Максимовича.
Володимир Максимович народився 20.09.1933 року в м. Дзержинську Житомирської області. Вищу освіту здобув у Київському політехнічному інституті, за фахом інженер-механік, другу вищу освіту здобув у Вищій партійній школі при ЦК КПУ.
Трудову діяльність розпочав з 1950 року учнем ремісничого училища № 2 м. Києва. З 1952 року — токар Київського машинобудівного заводу 
ім. Артема. З 1954 року — строкова служба у Радянській армії. З 1958 року — токар, старший технік, інженер, начальник відділу, начальник цеху, керівник філії заводу ім. Артема, секретар парткому заводу ім. Артема. З 1971 року — секретар Київського МК, ОК КПУ, другий секретар Київського МК КПУ. З 1981 року — завідувач відділу машинобудування ЦК КПУ. Висунутий кандидатом у народні депутати Української РСР трудовими колективами Червоноармійського, Баранівського, Володимир-Волинського районів і обраний більшістю голосів. У Верховній Раді України був членом Комісії Верховної Ради України з питань розвитку базових галузей народного господарства. Після закінчення каденції з 1995 року — головний консультант Комісії Верховної Ради України з питань оборони і державної безпеки.
Нагороджений орденом Жовтневої Революції, двома орденами Трудового Червоного Прапора, медалями.
У політичному, громадському житті був активним учасником законотворчого процесу. Володимир Максимович назавжди залишиться у нашій пам’яті порядною і самовідданою людиною, активним громадянином держави. Найщиріші співчуття сім’ї і близьким покійного.