Ми вже повідомляли про те, що на першому чемпіонаті Європи з літніх видів спорту українська збірна виборола вісім золотих нагород, три з них здобули рівненські спортсмени: легкоатлетка Наталія Прищепа швидше за інших пробігла 800-метрівку; два «золота» додав плавець Михайло Романчук на дистанціях 400 і 800 метрів, який також приніс нам «срібло» у запливі на 1500 метрів.
Звичайно, рівняни вболівали за своїх земляків, раділи їхнім спортивним перемогам. Після повернення з чемпіонату на ранкову каву до міського голови Рівного Володимира Хомка завітав Михайло Романчук. Молодий перспективний спортсмен і справжня гордість Рівного прийшов у традиційно піднесеному настрої, до того ж не сам, а з віце-чемпіонкою Європи зі стрибків у довжину Мариною Бех, котра незабаром стане його дружиною, мамою Оленою та тренером Петром Нагорним (на знімку).

— Рівне не може дозволити собі 50-метрового басейну, необхідного для підготовки плавців такого рівня. Навіть якщо б ми могли такий збудувати, то утримувати його буде нереально. Але місто усіляко підтримує свою обдаровану і цілеспрямовану молодь, яка прославляє Рівне на цілий світ, — наголосив Володимир Хомко. — Я переконаний, що у вас попереду велике спортивне майбутнє, і міська влада зробить усе від неї залежне, щоб цьому сприяти і допомагати.
Під час зустрічі Володимир Хомко отримав від зіркових спортсменів запрошення на весілля, яке відбудеться у Хмельницькому, звідки родом наречена.

Олександра ЮРКОВА.
Фото Миколи ПРОКОПЧУКА.