За останню добу (станом на ранок 29.08) бойовики 32 рази відкривали вогонь по наших військових, зокрема і з застосуванням забороненого важкого озброєння. За даними пресс-центру штабу ООС, російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках — з танків, ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 мм і 120 мм.
Ворог здійснював обстріли в районах населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Новолуганське, Майорське, Південне, Новгородське, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.
У районах населених пунктів Троїцьке, Новолуганське, Новгородське, Новомихайлівка, Чермалик, Гнутове, Лебединське, Водяне окупанти здійснили 9 обстрілів із заборонених Мінськими угодами ствольної артилерії та мінометів. Крім того, поблизу Лебединського противник обстріляв наші позиції з танків.
«Під час загострення ситуації підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь для придушення вогневих засобів противника. Втрат серед наших захисників немає. За даними розвідки, трьох окупантів знищено», — йдеться в повідомленні штабу.