У обласному центрі вп’яте влаштували традиційний щорічний парад близнюків. Цьогоріч учасниками цього яскравого дійства стали 173 полтавці та гості з кількох міст і селищ краю. Непарне число зумовлене тим, що серед них була навіть трійня. При цьому наймолодшим близнюкам виповнилося лише по сім з половиною місяців, а найстаршим, яких називали наймудрішими, — по 68 років!

Юні учасники параду близнюків Емілія та Єлізар Пономаренки.

Так, родина Федіїв делегувала на парад цілу династію, яка представляла два покоління близнюків. Та найгучніші оплески глядачів дісталися представникам знаної в обласному центрі родини Брінових, у якій виховують тринадцятеро(!) дітей і п’ятьох онуків. Ця дружня й воістину зразкова у всіх аспектах виховання сім’я «засвітилася» на параді відразу двома парами близнюків — семирічними Іваном та Яковом і одинадцятирічними Лесею й Анною. А восьмирічні Анна та Юлія Чуйки саме у день параду відзначали ще й свій день народження. Тож популярною піснею іменинниць привітав унікальний хор близнюків та їхніх батьків у складі всіх учасників дійства.
Зрештою, без відзнак не залишився жоден із них. Близнюкам вручили спеціальні дипломи та солодкі й інші подарунки. Для них просто на площі аніматори влаштували веселі розваги.

Василь НЕЇЖМАК.
Фото автора.