Відповідно до меморандуму, підписаного у червні цього року між Комітетом у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю і Національною академією державного управління при Президентові України, розпочався другий курс навчання ветеранів війни в рамках програми «З фронту до міністерства».

Під час навчань.

Фото зі сторінки Олександра Третьякова у Фейсбуці.

Для проходження навчання відібрано 61 ветерана з 20 областей України. Як зазначили у комісії з відбору кандидатів, вибір був досить складним, оскільки більшість продемонстрували високий рівень знань. Приємно, що ветерани дуже вмотивовані присвятити себе службі державі у мирному житті.

Курс навчання складається з чотирьох головних напрямів, серед яких — конституційне право, адміністративне право, стратегія розвитку України та державне управління і державна служба.

Після завершення курсу ветерани отримають сертифікати за результатами тестів.

Ідея підготовки ветеранів до роботи на посадах державної служби виникла у зв’язку з діяльністю комітету зі створення Міністерства України у справах ветеранів.

Голова комітету Олександр Третьяков неодноразово наголошував, що у зазначеному міністерстві мають працювати не менш як 30—40 відсотків ветеранів.

Водночас голова комітету переконаний, що ветерани мають працювати на всіх рівнях законодавчої та виконавчої гілок влади. Це дасть можливість ветеранам, серед іншого, консолідувати свої зусилля під час вирішення відповідних питань.

Як і під час першого відбору, ветеран сплачує лише 30% вартості курсу — 385 гривень. Решту, 70%, сплачено коштом  донорської допомоги благодійної організації «Фонд Олександра Третьякова».

У Комітеті у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю побажали ветеранам успіхів у навчанні та висловили упевненість, що наші ветерани зможуть гідно показати себе на службі держави — так само, як вони самовіддано захищали країну у боях.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.