Зарплати на підприємствах недержавної форми власності оприлюднили на обласній соціально-економічній раді, яка відбулася в Дніпрі.
У 394 керівників підприємств середній рівень зарплати становить 125,7 тис. грн. Оплата праці 66 головних бухгалтерів — 100,3 тис., повідомив заступник голови обласного об’єднання профспілок Дніпропетровщини Юрій Чернов.
І це далеко не рекорд. «Наприклад, на ПАТ «Північний гірничозбагачувальний комбінат» зарплата керівника — 923,7 тис. грн, — зазначив Юрій Чернов. — А на ПАТ «Дніпропетровський завод прокатних валків» семи керівникам сумарно нараховано 4,3 млн грн».
Але є й інша крайність. В області понад три тисячі керівників отримують зарплату на рівні мінімальної чи навіть менше. Виникає запитання: скільки тоді у цих директорів заробляють підлеглі?
Тим часом, ПАТ «Дніпропетровськгаз» щороку втрачає майже 700 працівників через низький рівень оплати праці. Тільки за вісім місяців цього року з компанії звільнилися 494 співробітники, й у разі збереження тенденції плинність кадрів у 2018-м становитиме понад 20%, повідомляє прес-служба підприємства. «Середня зарплата у 2018 році становила 6734 грн. Навіть виплати безробітним у центрі зайнятості часто вищі», — йдеться у повідомленні. Причина, вважають газовики, в економічно необґрунтованому тарифі на розподіл у структурі ціни на газ. «Профспілка працівників ПАТ «Дніпроптеровськгаз» укотре звертається до НКРЕКП й уряду з вимогою врахування в тарифі на розподіл природного газу підвищення заробітних плат газовиків до рівня, середнього у промисловості. У разі ігнорування працівники галузі можуть розпочати акції протесту», — зазначено у повідомленні.

Дніпропетровська область.