Луганська обласна влада разом з ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» та Сєвєродонецьким міським управлінням ЖКГ розглянула варіанти наповнення та підтримки озер Чисте та Паркове. 
 

Зокрема, Чисте до 2006 року «Азот» наповнював через свій трубопровід річковою водою, а потім облаштував артезіанську свердловину, вода з якої підживлювала озеро. Але через несвоєчасну сплату за електроенергію подача води кілька разів зупинялася.

Більше того, такі заходи можуть лише підтримувати необхідний баланс води. Для наповнення водойми потрібні потужності Сіверського Донця або інших підземних джерел. У свою чергу озеро Паркове підживлювалося винятково з міського водоканалу за бюджетні кошти, яких весь час бракувало. Тож оптимальним варіантом є включення у роботу існуючої артезіанської свердловини та буріння додаткових, які мають функціонувати постійно.

Рік тому облдержадміністрація розглядала питання щодо допомоги місту у благоустрої цих водойм та прилеглих територій. І тоді було визначено низку заходів, однак вони досі не реалізовані. Сьогодні питання знову винесені на розгляд. «Азот» готовий відновити роботу водогону від річки Сіверський Донець до озера Чисте. Перед місцевою владою Сєвєродонецька поставлено завдання провести буріння додаткових свердловин для підтримки рівня води у Парковому.

Луганська область.