Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Чернівецькій області з представниками громадських організацій відвідали Магалянський дитячий будинок-інтернат. Вони встановили, що персонал дотримується чистоти, у приміщенні встановлено сучасні вікна та двері, у вихованців є можливість дивитися телевізор, перебувати на свіжому повітрі.

Але, як виявилося, у закладі, розрахованому на людей з інвалідністю віком від 4 до 35 років, перебувають ще й 20 осіб віком від 35 до 63 років. У кабінеті реабілітації перевіряльники помітили металеві прути, палиці та інші предмети, які могли б використовуватися для жорстокого поводження з підопічними. Також у закладі, якому регулярно допомагають благодійники, у підвалах та на кухні зберігалося багато зіпсованих продуктів харчування, а на складах чимало невпорядкованого одягу.
Ще було встановлено, що підопічні отримували зменшені порції страв. На кухні виявили протерміновані харчі. Одночасно встановлено недостатню кількість необхідних продуктів на складі. Журнали обліку бракованої продукції не заповнюються, облік отримання благодійної допомоги не ведеться.

Троє працівників інтернату, зокрема й директор, є опікунами 37 підопічних. Опікуни переважно не використовували 25 відсотків особистих пенсійних коштів вихованців. Кошти 44 підопічних за ініціативою директора у 2016 році було переведено на депозитні рахунки на загальну суму понад 1 мільйон гривень. При цьому облік витрачених коштів підопічних не ведеться.
У медичному пункті знайшли препарати з вичерпаним терміном придатності та встановили, що у деяких підопічних протерміновано індивідуальні програми реабілітації. Пандус для лежачих хворих не відповідає ДБН.