Поліція і військові захищають від мародерства

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін, випадків мародерства у залишених домівках мешканців Ічні та прилеглих сіл, з яких евакуйовано жителів унаслідок вибухів на арсеналі ЗСУ, не зафіксовано.
Поки що поліцією в день вибухів зареєстровано 54 повідомлення від місцевих мешканців в зоні надзвичайної ситуації. Шість з них стосувалися пошкодження будинків, 11 — фактів виявлення боєприпасів. Ще п’ять повідомлень — звернення про мародерства, які у результаті перевірки не підтвердилися.
На допомогу місцевим підрозділам поліції направлені поліцейські з прилеглих районів Чернігівської області, а також спецпризначенці з Києва та Київської області, групи швидкого реагування та вибухотехнічна служба.

Василь ЧЕПУРНИЙ.

Чернігівська область.

Піротехніки завжди там, де гаряче

Група піротехніків управління ДСНС Кіровоградської області з п’яти осіб особового складу та двох одиниць техніки вирушили в смт Парафіївка Ічнянського району Чернігівської області для надання допомоги в ліквідації наслідків вибухів на шостому арсеналі Збройних Сил України.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.

На допомогу  сусідам

Десятки співробітників ДСНС, поліцейських та інших силовиків виїхали із Сум до Ічнянського району Чернігівської області, щоб допомогти у ліквідації наслідків надзвичайної події, що сталася на складах боєприпасів.
Міжрегіональний центр швидкого реагування Державної служби з надзвичайних ситуацій, що базується у Ромнах, відрядив до сусіднього регіону групу рятувальників, три спецавтомобілі та команду піротехніків. Сумські поліцейські патрулюють вулиці населених пунктів на Чернігівщині, щоб запобігти можливим випадкам мародерства, та допомагають в евакуації населення з небезпечних територій.

Володимир ЧЕРНОВ.

Сумська область.

Рятувальники терміново виїхали в Ічню

Піротехнічний розрахунок Дніпропетровського обласного управління рятувальників допоможе ліквідувати наслідки масштабної пожежі на військових складах у Чернігівській області. Про це повідомила прес-офіцер ГУ ДСНС в області Дар’я Гречищева.
— Уранці 9 жовтня у Чернігівську область вирушив піротехнічний розрахунок із п’яти осіб. Наші співробітники мають досвід у ліквідації таких НП. Зокрема, у Балаклії Харківської області, — зазначила Дар’я Гречищева.
Нагадаємо, це вже п’ята НП на військовому арсеналі з початку бойових дій на Донбасі.

Вадим ДЬОМУШКІН.

Дніпропетровська область.

Тим часом

До проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у районі надзвичайної ситуації на військових складах біля Ічні залучили два літаки АН-32П. Як повідомили у ДСНС Чернігівської області, у рятувальних роботах також беруть участь понад тисяча осіб та 214 одиниць техніки. Зазначається, що авіацією проведено повітряну розвідку технічної території арсеналу та здійснено кілька скидів води. Також піротехніки розпочали роботи з розмінування чотирьох населених пунктів, а саме: м. Ічня, с. Августівка, смт Дружба, с. Гмирянка. Як вже повідомлялося, вночі, 9 жовтня, почалися вибухи на складах боєприпасів біля Ічні на Чернігівщині, що спричинили пожежу. З прилеглих територій евакуйовано понад 12,5 тисячі осіб. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км, тимчасово зупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Для запобігання надзвичайним ситуаціям від газопостачання відключено м. Ічня та 11 населених пунктів району. Як інформує УНІАН, СБУ відпрацьовує версію про можливе вчинення диверсії на арсеналі.