Івано-Франківськ:

Головний лікар Городенківського ЦПМД Василь Федорів (у центрі) із сільськими головами Олієво-Королівки Іванною Пулькою та Стрільчого — Василем Танасійчуком.

Фото автора.

Серед 310 амбулаторій, що збудують у сільській місцевості, 26 з’являться на Прикарпатті. Триває процес виготовлення землевпорядної документації, отримання містобудівних умов та обмежень. Більшість із відведених під нові медзаклади ділянок уже мають кадастрові номери. А загалом на 21 об’єкт будівництва укладено угоди на проектування. 13 із них — це амбулаторії монопрактики з одним-двома лікарями та без житла для них. У восьми практикуватимуть три-чотири лікарі.
Такий поступ — результат реалізації ініціативи Президента Петра Порошенка та затверджених урядом проектів щодо поліпшення медобслуговування на первинному рівні. Сучасні медзаклади постануть за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим. Законом передбачено встановлення медичного обладнання, використання новітніх методів діагностики й телемедицини.
Дві амбулаторії монопрактики передбачено в Городенківському районі: в Олієво-Королівці та Стрільчому. Головний лікар районного центру первинної медичної допомоги Василь Федорів повідомив, що укладено угоди на проектування амбулаторій.