У селі Доросині за кошти місцевої громади відкрили церковнопарафіяльну школу. Сталося це 130 років тому. Це найстаріший навчальний заклад Рожищенського району. Навчалося в ній тоді лише дванадцять учнів. З нагоди цього поважного ювілею і дещо скромнішого, 60-річчя перебування школи в новому приміщенні, в актовій залі освітнього закладу відбулася година спогадів.
Як і годиться на таких зустрічах, присутні згадали випускників школи, які прославили її. Зокрема Володимира Вірного, котрий першим на Волині в 1951-му був удостоєний високого звання Героя Соціалістичної Праці за вирощування високих урожаїв кок-сагизу, Василя Стрижевського — багатолітнього керівника передового в 70—80-х роках місцевого господарства, Степана Шванса — автора роману-трилогії про Доросині, Ольгу Куран — ветерана, заслужену вчительку України, Василя Федчука — багаторічного головного редактора Волинського обласного радіо, заслуженого журналіста України та інших.
Запрошений на врочистості перший заступник голови обласної організації ветеранів України Геннадій Гулько подарував музею історії села плакат «Уславлені працею» — про всіх Героїв Волині післявоєнних років. До речі, плакат відкриває світлина саме Володимира Вірного. Присутні одностайно підтримали пропозицію назвати одну з вулиць села іменем видатного земляка.