На засіданні уряду Сербії, у якому взяв участь і президент країни Александр Вучич, було розглянуто пакет економічних заходів щодо підтримки муніципалітетів Косово і Метохії, де компактно проживає сербське населення. Вучич з їхніми потребами ознайомився під час вересневої поїздки до Косово й дав розпорядження, щоб уряд подумав, чим і як він може підтримати косовських сербів, щоб вони не залишали свої будинки, а їхні діти могли здобувати освіту в сербськомовних школах і отримали перспективу навчання у вишах Сербії. Як повідомила сербська газета «Вечірні новини», пакет заходів передбачає: поліпшення інфраструктури в місцях компактного проживання сербів, розвиток мережі закладів охорони здоров’я, підтримку сербських підприємців і незаможних родин. Особливу увагу буде приділено освіті молоді, отриманню нею робочих спеціальностей. На реалізацію проекту з надання допомоги співвітчизникам з держбюджету буде виділено 4,5 млрд динарів (приблизно 40 млн євро).
Коментуючи це рішення уряду, президент Александр Вучич заявив, що хотів би бачити силою відділений від Сербії регіон мирним, і нагадав, що під час дводенної вересневої поїздки до Косово він пообіцяв співвітчизникам забезпечити сербських дітей у Косово дитячими садками й школами, відкрити нові підприємства, побудувати нові дороги й загалом «зробити все, щоб у людей було заради чого продовжувати жити там». Він зазначив, що не може обіцяти місцевим жителям зброю, але й не дозволить, щоб зброя була застосована проти них.
Президент Сербії повідомив, що після чергового загострення відносин між Белградом і Приштиною все-таки готовий зустрітися з очільником «самопроголошеної республіки Косово» Хашимом Тачі в рамках міжнародного саміту в Парижі, який відбудеться 11—13 листопада. Але зазначив, що посередником у його переговорах з Тачі має стати ЄС, тому що «ми раніше погодилися на таке покровительство». І особливо підкреслив, що чекати якихось конкретних рішень від цієї зустрічі не слід.
Міністр закордонних справ Косово Бехджет Пацоллі підтвердив, що президент Хашим Тачі готовий до переговорів з Вучичем. Він, як і його сербський колега, отримав запрошення на заходи з нагоди Дня перемир’я в Першій світовій війні, які організує Франція.
Нагадаємо, що під тиском Брюсселя влада Белграда змушена була розпочати в 2011 році за посередництва ЄС переговори із Приштиною про нормалізацію відносин. Вершиною зусиль європейських дипломатів щодо примирення сторін стало підписання Брюссельської угоди про засади нормалізації відносин між двома балканськими країнами. Цей документ передбачав і створення в Косово Товариства сербських громад із правами автономії. Брюссель зобов’язав косовську владу виконати це до 
4 серпня цього року. Але Приштина так і не виконала своїх зобов’язань, що й призвело не тільки до зростання напруженості в сербських громадах Косово, а й до припинення діалогу між очільниками двох держав.
Затвердженням пакета економічних заходів щодо підтримки муніципалітетів Косово і Метохії Белград дав зрозуміти Приштині, що не збирається кидати напризволяще своїх співвітчизників і всіляко допомагатиме їм.