У Коломиї в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття розгорнуто тематичні виставки. «Традиції і сучасність» — тканий одяг Ганни Вінтоняк, «Покутська тобівка» — шкіряні вироби Любові Гумен. Третя об’єднала предмети з колекції коломийського музею, що знайомлять відвідувачів із традиціями народних ремесел Покуття.

На знімку: Любов Гумен, Ярослава Ткачук, Тетяна Вовк.

Фото надано Снятинською райрадою.

«Історико-етнографічний регіон Покуття привертав увагу багатьох дослідників, але й досі залишається не таким вивченим, як, скажімо, Гуцульщина, — розповідає гендиректор музею Ярослава Ткачук. — Тож для ширшого дослідження та популяризації краю Коломийська спілка народних майстрів «Журавка» подала на розсуд Українського культурного фонду, яким опікується Марина Порошенко, мистецький проект «Розмаїття традицій Покуття». Він здобув одностайне схвалення та фінансову підтримку».
Тематичні виставки та мистецьку акцію в коломийському музеї урочисто відкрила Ярослава Ткачук. На заході побував голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук, який подарував музею експедиційний автобус. Запевнили в підтримці проекту очільник Коломийщини Любомир Глушков, завідувачка науково-дослідного відділу «Карпати» Національного музею народної архітектури і побуту України Олена Громова, представниця Українського культурного фонду Оксана Костан.
«Не могли оминути увагою таку імпрезу, адже в коломийському музеї представлено виставку нашої краянки, уродженки села Попельники Любові Гумен, — ділиться враженнями керівник апарату Снятинської райради та водночас засновниця мистецького проекту на місцевому телебаченні «Територія таланту» Тетяна Вовк. — Відрадно, що тепер популяризація покутського мистецтва отримала державну підтримку».