На пропозицію Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана уряд доручив Держаудитслужбі у десятиденний строк перевірити реальну вартість доставки «Укрпоштою» пенсій. «Сьогодні лунають різні заяви, що «Укрпошта» не буде доставляти пенсії. Наголошую, що це є неприпустимим, бо «Укрпошта», в тому числі, виконує соціальну функцію і це треба розуміти. От нам кажуть, що за кожну доставку пенсії треба заплатити, умовно кажучи, три гривні. У мене запитання: це реальна вартість чи це, може, завищена вартість», — сказав він під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів і додав, що лише після того, як уряд зрозуміє, якою є реальна вартість доставки пенсій, можна буде вирішувати, як виходити з цієї ситуації.
Також прем’єр запропонував реформувати Державну службу у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, що дасть змогу невідкладно ухвалювати потрібні для захисту цієї категорії громадян рішення.
За словами прем’єра, реорганізація цієї служби, яка поки що залишається без керівника, може стати розв’язанням проблеми, поки парламентська коаліція не визначиться із кандидатурою на посаду очільника Міністерства з питань ветеранів. 
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про додаткове виділення 500 мільйонів гривень для покриття фінансових збитків на державних шахтах та забезпечення виплати зарплат шахтарям. 
Міністр юстиції Павло Петренко, коментуючи набрання чинності Законом «Про електронні довірчі послуги», підкреслив, що відсьогодні українцям доступний сучасний, простий і дуже зручний засіб ідентифікації особи — MobileID, або розпізнавання через мобільний телефон, завдяки чому наші громадяни зможуть отримувати державні послуги, займатися електронною комерцією чи підписувати документи за допомогою мобільного пристрою. За словами міністра, цей метод ідентифікації набагато надійніший за звичні для нас логін та пароль, оскільки його буде майже неможливо підробити чи викрасти. Щоб мати можливість скористатися послугою MobileID, треба звернутися до мобільного оператора, який після пред’явлення паспорта та ідентифікаційного коду оформить SIM-карту нового покоління, на якій буде записано індивідуальний цифровий підпис.