Під час пленарного засідання Верховної Ради 7 листопада народний депутат Юрій Соловей (на знімку) повідомив, що медичним працівникам Косівського та Верховинського районів не виплатили зарплату.

«Звертаюся з парламентської трибуни до керівництва Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я з вимогою погасити заборгованість із заробітної плати медичним працівникам Косівського та Верховинського районів. Виплатили лише за серпень, медики вже понад два місяці не отримують зарплату. Хочу наголосити, що ця проблема стосується всіх гірських регіонів країни. Тож я вкотре звертаюся до уряду з вимогою вирішити це питання», — сказав Юрій Соловей.
Депутат нагадав, що у вересні освітянам і медикам Прикарпаття заборгували 31,5 мільйона гривень. На обидві галузі сума боргу становила приблизно однакову суму. І це не є недо-
працюванням виконавчої влади на місцях. У Києві запевнили, що в листопаді виправлять ситуацію. Бюджетники чекають.
У виступі з парламентської трибуни Юрій Соловей також наголосив, що для розвитку суспільства потрібно оптимізувати роботу Верховної Ради.
«Якщо хочемо розвитку держави і законів, на які очікує суспільство, то перш за все маємо поліпшити роботу законодавчого органу. Нині робота парламенту організована неефективно. Не раз наголошував, що маємо провести в стінах парламенту чесну і відкриту дискусію щодо реформування нашої роботи», — зазначив народний депутат.

Фото надано прес-службою Юрія Солов’я.
Підготувала наш власкор в Івано-Франківській області Людмила СТРАЖНИК