На засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 9 листопада погодили обмеження використання поліетилену у торгових точках міста.
Згідно з цим рішенням власникам супермаркетів та магазинів рекомендуватимуть пропонувати покупцям альтернативу — паперові пакети, багаторазові торбинки тощо.
Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів, що це рішення передбачає поетапний перехід до екологічнішого пакування. Перший крок — добровільна, лояльна система пропонування різних видів пакувань у супермаркетах. Згодом міська рада запропонує альтернативу використання поліетиленових пакетів та інших шкідливих пакувань, наприклад, пінопласту. «Це дасть поштовх різним громадським організаціям, які працюють сьогодні у Львові, пропонувати альтернативу. Ми зможемо запускати цілі виробництва таких речей», — зазначив він.
У міській раді зазначають, що частина супермаркетів уже виявила готовність перейти від одноразових поліетиленових пакетів на екологічні. Згодом від поліетилену мають відмовитися малі магазини та ринки.
Також виконавчий комітет доручив департаменту гуманітарної політики провести просвітницьку роботу у міських школах щодо негативного впливу на довкілля поліетиленового пакування, а департаменту економічного розвитку — створити пункти прийому поліетиленових пакетів.