У нелегальних перевізників нарешті з’являться конкуренти. «Лише» три роки знадобилося владі на Херсонщині, щоб налагодити регулярне автобусне сполучення з контрольними пунктами в’їзду-виїзду «Чонгар» та «Каланчак» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. 

Відтепер пасажирські автобуси курсуватимуть від аеропорту Херсона напряму до КПВВ, чим значно полегшать життя мешканцям анексованого півострова. Сотні кримчан обирають для вильотів за кордон саме це летовище, але донедавна доїхати до нього їм було складніше, ніж дістатися з нього за кордон. Треба було від окупантського блокпоста чимчикувати пішки з клунками до українського КПВВ, потім на таксі діставатися райцентру, з райцентру іншим автобусом їхати до обласного центру, а там шукати можливість дістатися до аеропорту. Або ж користуватися послугами «піратських» перевізників, які беруть дорого, а якість та безпеку послуг не гарантують.
Лише тепер конкурсний комітет при Херсонській ОДА визначив приватні фірми, які обслуговуватимуть прямі маршрути з КПВВ до аеропорту. Питання тільки в тому, чи будуть вони вигідними для самих перевізників. Пасажирський потік з Криму та в Крим дуже нестабільний: влітку він інтенсивніший, а взимку (за винятком свят) скорочується до мінімуму. Тож маршрути можуть і не окупитися.