В обласному центрі влаштували традиційний День передплатника. Його організаторами стали працівники Головпоштамту та обласної дирекції «Укрпошти».

На зустріч із читачами прийшли видавці та журналісти. Цього разу спілкувалися на морозі та пронизуючому вітрі. Доводилося хукати на руки й поштовикам, які оформляли передплатні квитанції просто на майданчику біля Головпоштамту (на знімку).

Однак жодні витівки погоди не стають на заваді спілкуванню справжніх друзів, однодумців.
Особливо тоді, коли приводів для нього — більш ніж достатньо. Бо навіть ті земляки, які поки що не наважувалися на передплату, не поспішали відходити від інформаційного стенда «Голосу України». Затримувалися біля нього, щоб поділитися з власкором парламентського видання своїми бідами та проблемами. Переважно літні люди скаржилися на низькі пенсії та неспівмірність останніх із «галопуючими» цінами на найнеобхідніше, передовсім на продукти та ліки. Не менше дістає їх і нерозпорядливість міської влади та, м’яко кажучи, нераціональне використання нею чималих коштів, байдужість посадовців і чиновників до локальних проблем мешканців певних вулиць, будинків. Насамперед тоді, коли йдеться про віддалені мікрорайони.
Чимало співрозмовників відверто говорили і про те, що не вистачає коштів на передплату періодичних видань. Однак своєрідним рецептом лікування такої поширеної недуги поділився давній друг і передплатник «Голосу України» Олександр Саєнко. Цей полтавець має реальні проблеми зі здоров’ям і зовсім малі доходи. За таких умов економити йому доводиться буквально на всьому. Та не на передплаті парламентського видання...
Хоча останнім часом передплачує його не на рік чи півроку — на кілька місяців, а потім продовжує передплату. І цього разу він підійшов до інформаційного стенда «Голосу України» із квитанцією, що засвідчувала таку передплату, щоб подякувати його творцям. «Ваша газета справді стала моєю улюбленою, — зазначив Олександр Саєнко. — Бо майже завжди в ній знайдеш щось цікаве, корисне й суголосне твоїм настроям та переконанням».

Василь НЕЇЖМАК.
Фото автора.