У Лубнах, що на Полтавщині, відбулися Дні українського кіно. Ініціатором цього масштабного заходу став народний депутат від місцевого виборчого округу Костянтин Іщейкін, який водночас входить до складу колегії Держкіно. Його ініціативу підтримали Державне агентство з питань кіно, Лубенська міська рада та деякі громадські організації.
Протягом трьох днів мешканці та гості невеликого райцентру мали змогу не лише безплатно переглянути нові українські фільми, зняті з залученням коштів державного бюджету, а й зустрітися з їхніми творцями — режисерами, акторами, продюсерами, сценаристами. Дійство почалося зі спілкування митців із журналістами та глядачами. До речі, на зустріч у кінотеатрі «Київська Русь» гості йшли майже «голлівудською» червоною доріжкою.
Під час тих зацікавлених розмов Костянтин Іщейкін, голова Держкіно Пилип Іллєнко та інші говорили про здобутки, проблеми і перспективи вітчизняного кінематографу. Зокрема, констатували, що останнім часом для його розвитку зроблено чимало. Скажімо, цьогоріч у прокат виходять 49 українських фільмів. Водночас усі сходилися на тому, що тепер треба шукати не лише кошти для створення свого якісного кіно, а й стежки до глядачів, які від нього просто відвикли. За таких умов такі заходи популяризації стрічок важко переоцінити.
Першим запропонованим організаторами до перегляду фільмом стала яскрава комедія «Скажене весілля». Її представив виконавець однієї з головних ролей, актор Назар Задніпровський. Наступного дня історичний бойовик «Червоний» за своїм сценарієм репрезентував знаний письменник Андрій Кокотюха. Він також презентував нову книгу «Темні таємниці». Під час Днів українського кіно глядачі переглянули й уже досить «розкручені» художні стрічки «Кіборги», «Сторожова застава» та документальний фільм «Міф», присвячений полеглому захисникові України — співаку і воїну Василю Сліпаку.
Гості зі столиці повідомили про те, що невдовзі саме під Лубнами, де прийняв свій останній бій із польськими поневолювачами знаменитий козацький ватажок повстанців Северин Наливайко, зніматимуть фільм про нього. Під час зустрічей згадували і культову комедію «Весілля в Малинівці», яку також знімали у селах на Лубенщині. Після виходу на екрани у 1967 році тільки в кінотеатрах її переглянули десятки мільйонів глядачів.

Полтава.