Сьогодні колектив Університету «Україна» прийматиме вітання з нагоди свого 20-річчя. Це сучасний навчальний заклад, де готують фахівців різних освітньо-кваліфікаційних рівнів за сотнею спеціальностей. Його потужний колектив складається із 14 тисяч студентів та співробітників.
За роки свого існування університет та його територіально відокремлені підрозділи підготували майже 150 тисяч фахівців, серед яких понад 10 тисяч — люди з інвалідністю. «Університет став першим закладом, що широко впровадив засоби і технології інклюзивного навчання у вищій школі. Тут ми є піонерами, і це визнає не тільки наша, а й міжнародна освітня спільнота», — відзначає президент університету Петро Таланчук (на знімку).

Тут пишаються тим, що 12 випускників закладу входять до Спілки письменників і 25 — до Спілки журналістів України. «Наші студенти і співробітники ставали неодноразовими чемпіонами і призерами Дефлімпійських і Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи з греко-римської боротьби, з карате серед спортсменів на візках, призерами світу з футболу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату», — додає Петро Таланчук. Сила духу цих людей захоплює і надихає.
Спостерігаючи за навчанням і професійним становленням студентів з інвалідністю, цілком можна припустити, що колись людина у візку зможе посісти найвищу посаду в нашій державі. «Згадайте американського президента Франкліна Делано Рузвельта, який обирався на посаду замість двох аж чотири рази. Або Ярослава Мудрого, за князювання якого Київська Русь досягла найбільшого розквіту», — каже Петро Таланчук.
Найбільше багатство суспільства — накопичена «сума знань» та люди, які вміють творчо ними користуватися. «Саме таких людей колись давньогрецький філософ Діоген серед білого дня із запаленим ліхтарем шукав у своєму місті. Й саме таких особистостей не вистачає сьогодні українському суспільству, — каже Петро Таланчук. — Тож колектив університету працює над тим, щоб заповнити цей дефіцит».