Іван Галіп (на знімку) із села Кам’янка, що на Буковині, у звичайній термотеплиці тричі на рік збирає цитрусові та папаю. Є апельсини, лимони, рясно вродили і банани, яких чоловік зняв восени півтонни. З тропічної папаї господар робить смачний джем. Її плоди великі, доходять до трьох кілограмів.

На своїй землі (600 квадратних метрів) він ще й висадив десятки екзотичних саджанців, які намагається адаптувати до місцевого клімату. Використовує лише органічні добрива.
Ті, хто вже побував у Івановій теплиці у Глибоцькому районі, кажуть, що там набір рослин кращий, ніж у Чернівецькому ботанічному саду.
Іван Галіп має намір поставити ще одну термотеплицю та розширити асортимент тропічних фруктів.

Сергій СУЛИМА.
Фото надано автором.

Чернівецька область.