Організатори, учасники та численні гості етно-фольклорного (етно-рок) фестивалю «Чута-фест», що вже кілька років з успіхом проходить на Кіровоградщині в с. Цибулеве Знам’янського району (http://www.golos.com.ua/article/306694), стурбовані тим, що земельну ділянку площею два гектари, яка використовувалася для локації фесту, Цибулівська сільська рада виділяє жителю села для ведення особистого селянського господарства.

Члени оргкомітету неодноразово порушували клопотання перед обласною радою, обласною державною адміністрацією, місцевими органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Знам’янського району про підтримку та допомогу в проведенні фестивалю. А нині під загрозою опинилася сама можливість проведення фестивалю —повідомляється на офіційному сайті обласної ради.

Організатори етносвята, яке полюбилося жителям Кіровоградської й навколишніх областей і яке сприяє відродженню культури рідного краю, пропагує українські цінності серед дітей та молоді, стверджують, що перехід зазначеної земельної ділянки у приватну власність значно ускладнить або й унеможливить проведення фестивалю у майбутньому.

Крім того, таке рішення органу місцевої влади суперечить ще й екологічним нормам, адже розорення прибережної захисної смуги вздовж річки Інгулець уже призвело до замулення річки та підземних джерел і забруднення колодязів нітратами.