Козацький етно-фольклорний фестиваль «Чута-фест» втретє масштабно та з успіхом відбувся у Цибулевому Знам’янського району на Кіровоградщині. Учасників «Чута-фесту» привітали народний депутат Олесь Довгий та перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

Цьогоріч розташована на мальовничій околиці села в місцевості, що нагадує ландшафти Прикарпаття або Хмельниччини з їхніми пагорбами та вибалками, садиба «Гайдамацька Cіч» прийняла понад дві тисячі гостей.

Їхню увагу одразу привертали металеві вироби ковалів зі Знам’янки Вадима Кучера та Костянтина Осіпова, авторів відомих курортникам у Щасливцевому на Арабатській стрілці кораблів із піратами. Невгамовні дітлахи (та й дорослі) не могли стриматися, щоб не сфотографуватися в мініатюрній кареті, не видертися на залізного коня (яких для «Чута-фесту» привезли з виставки в Генічеську) або на паровоза зі сталевих прутів, не всістися в тракторний ківш з арматури...

У наметах, що розташувалися на березі річки, пропонували такі доречні в спеку холодні напої або пригощали задарма стравами, приготовленими представниками сільських громад. А найсмачнішою кашею пригощали всіх охочих солдати-кашовари з військової частини, що дислокується в Богданівці. А також — патріоти-волонтери зі Знам’янки — фармацевт Оксана Ляшенко та машиніст-залізничник Костянтин Цірюпа.

У фестивалю велике майбутнє, переконані активні організатори цього масштабного дійства Валентина Богун та начальник департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА Валентина Животовська.