99 РЯДКІВ ТИЖНЯ

А цього тижня наш вічнолегітимний президент ЯН після удару на корті тупим предметом — тенісним м’ячиком — в улюблену область іншого вічноботоксного президента, на півроку втративши можливість правою рукою не лише гладити по голівці страуса, а й огортати талію КІ(лі Азірова), врешті-решт оклигав і під диктовку свого СТ(оматолога) склав «обращєніє» до українців на зразок «Колокола» Герцена. Суть — «астанавітєсь!» та «по вас плачєт Гаага!». Цей «колокол» виявився настільки крєпким, що розбудив одночасно КІ (лю), який дрімав на капусті в Москві, й молодожона ПЄ (тю — головного комуніста) в Києві. Й ті, обтрусивши з плечей нафталін, кинулися давати інтерв’ю 112-му каналу.

Тут, правда, злі язики пащекують, що насправді цим «колоколом» став... кум від бога і родной отєц 112-го канала МЕ. Цей кум і розбурхав кульгавого тенісиста, накрутив КІ(лю — Бімбу) відірвав від молодої циці ПЄ(тю) й скомандував: «Рєбята, пора вспомніть о виборах, а заодно — Родіну-мать, ту мать, которая вас пріютіла, і виступіть єдіним фронтом протів фашіствующіх молодчіків, поджігатєлєй мірного Донбаса і подхрюківающіх вокруг сеталлітов»... Хоча насправді цю фразу «подхрюківающіє сеталліти» кум МЕ поцупив у свого кума ХУ, котрий цього тижня «обращався» до своїх Федеральних зборів. Збори, затамувавши подих, чекали, як завше, мультиків. Але чи то в мультиплікаторів через санкції закінчився пластилін, чи то головний художник КУ(жугетович) усі фарби, разом із ракетами С-400, які призначалися Китаю, потопив у морі — отож куму доводилося всю потугу країни, що все ще встає з колін, показувати на пальцях.

«Центри, прінімающіє рєшенія» — ВА(шингтон), БР(юссель), ЛО(ндон) — завмерли. Там судомно схопили арифмометри і почали рахувати: швидкість «Сармата» множити на дальність «Пересвєта» й ділити на об’єм «Калібра». У сумі в них виходив... — «Циркон»!

І що тепер робити цим «центрам» — сміятися чи вішатися на ручках своїх арифмометрів, — невідомо...

Звичайно, цей кумівський «Циркон» не йде в жодні порівняння із нашим 95-м кварталом. Бо це, як ЗЕ, котрий стоїть на колінах перед ХУ...

«Живопісная картінка!» — каже БЕ(ня), звертаючись у порожнечу... «Ви що, нє понялі, що я хочу відєть!?»

— Понялі, понялі! — раптом обізвалися з порожнечі й заходилися малювати СО(ціологію). Із ЗЕ... робити КУ(лю)!

І ця КУ смерділа цілий тиждень по всіх ящиках... Мало не знудило разом із ЯН, БІ(мбою) та обома кумами МЕ і ХУ...

VS (Віталій СУДДЯ).