Президент і Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав першу військову радіостанцію «Армія FM» та відповів на запитання в прямий ефір від військовослужбовців, які тримають фронт, а також звернувся до мешканців тимчасово окупованих територій України.
 

Зокрема, розповідаючи, звідки взялася його традиція дзвонити солдатам на фронт, П. Порошенко зауважив, що справжній Верховний Головнокомандувач не може виконувати свої функції, якщо не знає, що відбувається на «передку», чим живе воїн, солдат, сержант, офіцер та які в них є проблеми. «Вважаю, що Верховний Головнокомандувач може докласти зусиль, щоб армія була більш умотивована, краще озброєна, добре нагодована, добре одягнена, добре захищена, в тому числі захищена інформаційно», — сказав він та зазначив, що вважає великою честю мати можливість зателефонувати солдату.

Відповідаючи на звернення одного з військовослужбовців, щоб зі злодіями під час війни була коротка і адекватна розмова, як з ворогом на фронті, бо злодій б’є в спину армії, яку створив народ, П. Порошенко підкреслив, що на злочинні дії має бути відповідна реакція. «Ви абсолютно праві в тому, що внутрішні «зрадофіли» і внутрішні злодії — вони аж ніяк не менш небезпечні, ніж ворог на фронті. Саме тому я прийняв рішення і призначив першого заступника командувача Сил спеціальних операцій полковника Сергія Кривоноса заступником Секретаря РНБО. Він отримав всі повноваження для того, щоб рішуче діяти в комплексному реформуванні системи оборонного сектору, оборонного комплексу. Зробити і позицію щодо прозорого міжнародного аудиту, і відкриття системи держоборонзамовлення, і проведення перевірки якості озброєння, яке потрапляє на фронт», — сказав Президент.

Звертаючись до мешканців тимчасово окупованих територій України, П. Порошенко наголосив: дуже добре, «Армію FM» слухають і там. «Сьогодні є два важливі чинники. Це правдиві новини з вільної України. І друге — достатньо з’їздити в найближче місто на вільній українській землі, щоб побачити: все освітлене, немає комендантської години, українські військові ходять поголені і не купують горілку, і нікого не тягнуть «на підвал», — зазначив він.