На знімку: родинне дерево, створене Тарасом і Уляною Пошивайлами.

Фото з сайту Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді.

У місті підбили підсумки другого обласного конкурсу на краще родинне дерево, що відбувався під гаслом «Нашому роду нема переводу», серед дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. А представили виставку генеалогічних дерев в обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді.

Саме в цьому творчому змаганні підказки дорослих усіляко заохочувалися, бо і діти, і дорослі повинні були разом якомога глибше дослідити історію щонайменше чотирьох поколінь свого роду. А отже, згадати предків та їхні добрі справи, аби відчути власну причетність, а також своїх рідних та близьких до поступу Батьківщини. І водночас поміркувати над тим, як примножити традиції роду й народу, залишити в його життєписі і свій яскравий слід.

На конкурс було подано 278 робіт. Більшість із них вирізнялися не лише змістовністю, а й оригінальністю форми, креативністю та художньою досконалістю. Тож зовсім не дивно, що майже третину «врожаю» (80 родинних дерев) із цього розкішного «саду» авторитетне журі вирішило відзначити. Їхні автори стали призерами обласного конкурсу. А його гран-прі присуджено вихованцям Державної спеціалізованої художньої школи «Колегіум мистецтв у Опішні» Уляні й Тарасу Пошивайлам. Себто юним представникам славетної гончарської родини, яка для збереження та відродження цього давнього народного ремесла зробила надзвичайно багато.