У місті Вилкове Одеської області завершується підготовка рибалок до перекриття руху суден на річці Дунай. Так вони хочуть змусити чиновників скасувати квоти на вилов оселедця прохідного — «дунайки».

Кілька сотень співробітників місцевих риболовецьких підприємств прийшли під стіни Вилковської міської ради й передали міському голові Миколі Дзядзіну звернення, у якому вимагають від місцевої влади й інших профільних державних структур збільшити прогноз допустимого вилову дунайського оселедця як прохідного виду на 100 тонн. З таким самим проханням Дунайська асоціація риболовецьких господарств зверталася до Агентства рибного господарства України й до інших структур, але клопотання залишилося без відповіді.

Вилковські рибалки стверджують, що 23 квітня вилов дунайського оселедця було припинено через вичерпаний прогноз допустимого вилову (450 тонн). Тому всі законослухняні підприємства не виходять на Дунай. Однак у той самий час браконьєри продовжують ловити оселедець. І на місцевому ринку цю рибу можна купити по 70 гривень за кілограм.

Водночас законослухняні підприємства зазнають збитків. Рибалки впевнені, що браконьєри перебувають у змові з контролюючими органами й займаються промислом безкарно. Зазначимо, що в березні 2017-го вилковські рибалки вже перекривали Дунай, вимагаючи видати дозволи на вилов.

Фото: dumskaya.net