Фото надано прес-службою міськради.

Унаслідок сильних опадів на території Закарпатської області підтоплено: 182 дворогосподарства, з яких 46 — житлові будинки; 1493 гектари сільгоспугідь, 250 гектарів пасовищ, а також пошкоджено 6 мостових переходів, зруйновано й пошкоджено по одному мосту, вода забрала 740 погонних метрів берегоукріплень. Про це «Голосу України» станом на 16-ту годину 23 травня повідомили в облДСНС.

Стихія завдала шкоди в Іршавському, Хустському, Виноградівському, Тячівському, Перечинському, Воловецькому, Мукачівському районах. На подоланні наслідків стихії зосереджено всі сили. Підрозділи ДСНС проводять відкачування води з підтоплених територій. Працює 9 одиниць техніки, 3 плавзасоби та 47 осіб особового складу. Найбільше рятувальних сил зосереджено на території Іршавського району: 4 одиниці техніки, пожежна насосна станція, 4 мотопомпи, 3 плавзасоби та 18 рятувальників.

Одне трохи заспокоює: перед обідом дощі на переважній території області вщухли. І спостерігається спад води, зокрема, на Латориці — біля Сваляви на 20 см і біля Мукачева; на Ужі біля обласного центру.

Щоправда, під вечір і протягом наступних двох днів опади, прогнозують синоптики, триватимуть.

Незважаючи на високу воду в річці Уж ще перед обідом, ситуація в Ужгороді щодо паводку контрольована. Триває постійний моніторинг, рівень води дещо знизився. Вживаються необхідні заходи, цілодобово чергують аварійні бригади. На набережній Незалежності комунальники та працівники управління муніципальної варти виклали понад півсотні мішків із піском на відрізку 30 метрів (на знімку), де незначне зниження водозахисної дамби. Це упереджувальні дії для захисту від можливого переливу води з Ужа на набережні Незалежності й Студентську.

А от нещастя трапилося у Воловці. У четвер перед обідом у високогірному райцентрі Воловець сталася НП — місцевий 5-класник пішов на перерві зі школи подивитися на річку, рівень води в якій різко піднявся, — хлопчик упав у воду.

Швидка течія понесла його на очах у людей.

— Очевидці викликали рятувальників і самі намагалися врятувати дитину, але, на жаль, безуспішно, — повідомляє в. о. голови ОДА Ярослав Галас. — Хлопчика шукають нижче за течією. Дуже сподіваємося, що пошуки дадуть результат, і дитина виживе.