Саме на цьому арсеналі восени 2017-го стався вибух боєприпасів.

Як пояснив полковник Микола Батюк, командир частини А 1119, що дислокується на території арсеналу, тепер військовий об’єкт має подвійну огорожу — зовнішню і внутрішню. Встановлені камери забезпечують огляд усього периметра території арсеналу. Якщо раніше охорону здійснювали цивільні, то після трагедії їх замінили на військових контрактної служби. Задля зміцнення безпеки навіть ліс вирубали у 50-метровій зоні. Тепер вартові мають більше можливості для спостереження того, що відбувається на відкритій території.

Триває будівництво казарми поліпшеного типу. Частина кімнат розрахована для сімейного проживання. Загальна вартість будівництва становить майже 40 мільйонів гривень. Спорудження казарми планують завершити до кінця літа нинішнього року.

Ще один об’єкт, на якому виконуються будівельні роботи, — армійський клуб на 450 місць. Під час вибухів будівля зазнала найбільших руйнувань порівняно з іншими будинками, розташованими на території арсеналу. Зокрема, встановлено систему опалення, замінено вікна, двері, відремонтовано актову залу. Триває обладнання спортивної зали, що розміститься в клубі. Тут також буде бібліотека.

Для арсеналу придбано спеціалізовану техніку. Частину грошей у сумі 900 тисяч гривень надано з бюджету Вінниччини.

Нагадаємо, у ніч з 26 на 27 вересня 2017-го на території 48-го арсеналу виникла пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів. Снаряди і міни розліталися навколо, завдано руйнувань сотням будинків у сусідніх селах. З 10-кілометрової зони евакуювали 30 тисяч осіб. На щастя, всі вони залишилися живими.