У цьому медзакладі лікуються діти з усієї Західної України — понад 20 тис., з них 5 тис. госпіталізують для надання невідкладної допомоги. Провести швидку діагностику і призначити лікування можна тільки після якісних і глибоких досліджень.

За три млн грн закупили імунохемілюмінесцентний аналізатор (модуль), гематологічний аналізатор, апарат для визначення електролітів крові, автоматичний аналізатор сечі та бінокулярний мікроскоп.

Як розповів начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, медики отримали лабораторію, що нічим не поступається приватним медичним закладам. За позабюджетні кошти також відремонтували ургентну лабораторію, придбали меблі та встановили кондиціонери.

«У нашій клініці оперують дітей з усієї України, зокрема з уродженими вадами печінки. Частині з них вдалося уникнути трансплантації. Ми без додаткових бюджетних коштів створили перший суппорт дітей з трансплантованою печінкою, що синхронізований з аналогічними центрами інших дитячих клінік Європи. Майже 40 дітей після трансплантації живуть і розвиваються», — поділився успіхами головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Придбаний імунохемілюмінесцентний аналізатор медики порівняли з космічним кораблем — сучасний і дає змогу отримувати найякісніші аналізи. І це стало можливим завдяки громаді Львова.

Фото прес-служби міськради.